miércoles, 27 de mayo de 2015

Compromís s'ha reunit aquest dilluns per valorar els resultats electorals del diumenge passat

En la seua valoració consideren els resultats obtinguts un gran èxit de la coalició, en què es posa de manifest que tant a nivell autonòmic com municipal els ciutadans han decidit acabar amb les majories absolutes i afavorir governs plurals i participatius que canvien les polítiques que s'han vingut realitzant fins ara pel Partit Popular.

Dels resultats a Crevillent Compromís considera que s'obre una nova etapa en què clarament la ciutadania ha castigat les polítiques de la majoria absoluta del PP i de l'exalcalde Cesar Asensio, i amb la representació actual el que correspon és formar una majoria plural que siga capaç de prioritzar en les seues polítiques les necessitats de les persones, la transparència en la gestió i la participació dels ciutadans.

Les majoria de la ciutadania Crevillentina que clarament ha votat que cal canviar no entendria que s'apostés per la continuïtat de l'actual alcalde i del PP, encara que siga governant en minoria.

Tal com hem dit en campanya, que érem la garantia del canvi i sent coherent sempre amb el que diem, aquesta formació política té l'obligació d'intentar configurar un govern de canvi i per això la direcció de Compromís ha acordat iniciar una ronda de contactes amb totes les forces polítiques, que han manifestat en la seua campanya que volen el canvi d'alcalde i de polítiques a l'Ajuntament, amb l'objecte d'intentar configurar un nou govern municipal.

És per això que ens anem a reunir amb PSOE, Ciutadans i EU-ERPV per conèixer i saber si és possible un acord per al canvi a Crevillent.

D'altra banda, la direcció de Compromís ha volgut aclarir davant l'allau de preguntes i dubtes de la ciutadania sobre el procediment d'elecció d'alcalde, que només hi haurà una única votació secreta el pròxim 13 de maig quan es constituisca la nova Corporació i serà elegit alcalde si en aquesta votació un candidat obté la majoria absoluta que a Crevillent són 11 regidors. Si cap candidat no obté la majoria de 11 regidors, no hi haurà més votacions sinó que és proclamat automàticament alcalde el cap de llista del partit més votat, a Crevillent i que en aquest cas seria el Sr. Cesar Asencio. És per això que l'abstenció o no votar a un candidat alternatiu suposarà l'elecció automàtica de l'actual alcalde tal com marca la llei electoral, aprovada en els anys vuitanta.

Entén que amb l'actual legislació electoral, és indispensable l'acord d'investidura de PSOE, Ciutadans i Eu-ERPV en cas contrari el Sr. Cesar Asencio serà nomenat Alcalde automàticament i hi haurà quatre anys més de govern del PP.

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario